Knut Hamsuns "Ringen" som tegneserie

Carolina Sarti, Nora Sofie Dalen og Ingrid Helene Kristensen på IB year 1 har laget en adaptasjon av Knut Hamsuns novelle «Ringen» (1897).

Serien, som består av 8 ruter, er elevenes egen fortolkning av novellen.

Som del av prosessen snakket de om hva de skulle ha med i hver enkelt rute, hvilke virkemidler de skulle bruke og hva som var viktig å formidle. Blant annet syntes de at det var viktig med en litt gammeldags koloritt i tegningene og i klærne til personene.

Handlinga i tegneserien er som i novellen lagt til et nordnorsk miljø og til kystsamfunnet.

Det de strevde mest med var selve tegningene og figurenes kroppsspråk. Ansiktsuttrykkene og kroppsspråket i tegningene formidler noe i stripene, og kommer godt frem. Elevene synes at det var vanskelig å tolke symbolikken i novellen. De ville ikke tolke for klart, men la stripene være like åpne for fortolkning som selve teksten.

Selv synes elevene at det er viktig å holde seg tett opp mot originalen i en adaptasjon. De synes også at det er viktig å finne symboler, kjenne til virkemidlene som brukes i en tegneserie og tenke over hva man skal fokusere på. Alt i alt er de godt fornøyd med arbeidet.