Værstasjonen tilbake på nett

Værstasjonen i Finnfjordbotn ble installert i 2005 Inge Aanesland Værstasjonen i Finnfjordbotn har vært til nytte for mange siden den ble etablert tilbake i 2005. De siste månedene har den vært ute av drift men etter noe oppgradering er den endelig tilbake på nett igjen.

Tilbake i 2005 ble det etablert en værstasjon på taket i Finnfjordbotn som et prosjekt i fysikkfaget. Frem til september i fjor har man kunnet gå inn på en nettside for å se øyeblikksbilde av skolegården samt lese av temperatur, vindstyrke og andre meteorologiske verdier i sanntid samt se historiske data.

Utdatert programvare og teknisk utvikling førte til at vi sist høst ikke klarte publisere disse dataene lengre, men etter en liten oppgradering kan vi igjen tilby en nettside som presenterer værdataene i Finnfjordbotn i sanntid. Med en kort historikk. Nå prøvekjører vi nytt oppsett og håper den nye nettsiden fortsatt vil være til nytte i fagsammenheng, for skigåere og brøytere eller alle de andre som har meldt oss om savnet av å kunne følge med været.

Vi gjør oppmerksom på at stasjonen er i en innkjøringsfase slik at noe data kan være litt på og av i dagene fremover.

Værstasjonen i Finnfjordbotn

Til toppen