Elevene utforsket organsystemer

Realfagene har mange praktiske øvelser. I biologi 1 utforsker vi hvert år sentrale organsystemer gjennom disseksjon av hjerte-lunge-slag fra gris eller sau som vi henter fra slakteriet til Nortura på Andslimoen.

Mange av elevene velger å ta høyere utdannelse innen sykepleie, medisin, fysioterapi, radiografi eller paramedisin. Da er det viktig å ha erfaring med hvordan sentrale organer er bygd opp.

Her er en bildekollasje fra årets disseksjon som ble utført på fagdagen 27. januar. 

Synne og Sandra dissekerer hjerte og lunge. - Klikk for stort bildeSynne og Sandra disssekrerer hjerte og lunge. Hanne Berg Borhaug Elevene i Biologi 1 i klasserommet. - Klikk for stort bildeElevene i Biologi 1 i klasserommet Hanne Berg Borhaug Hjerte, luftrør og lever fra en gris. - Klikk for stort bildeHjerte, luftrør og lever fra gris. Hanne Berg Borhaug Ådne, Luwam og Aleksander i arbeid.  - Klikk for stort bildeÅdne, Luwam og Aleksander i arbeid. Hanne Berg Borhaug Frida, Sandra og Casper har fått et hjerte. - Klikk for stort bildeFrida, Sandra og Casper har et hjerte foran seg. Hanne Berg Borhaug Maja viser fram et hjerte - Klikk for stort bildeMaja viser fram et hjerte. Hanne Berg Borhaug Levra til en gris har et fint mønster.  - Klikk for stort bildeLevra til en gris har et fint mønster Hanne Berg Borhaug Lærer Roar og elevene - Klikk for stort bildeLærer Roar og elevene Hanne Berg Borhaug Aleksander blåser opp lunge - Klikk for stort bildeAleksander blåser opp lunge Roar Jørgensen Anora, Amalie og Milla er klare til å gå i gang med disseksjon - Klikk for stort bildeAnora, Amalie og Milla er klare til å gå i gang med disseksjon Roar Jørgensen
Til toppen