Restaurant- og matfag

Dette utdanningsprogrammet gir yrkesfaglig opplæring. Vil du bli kokk, baker, konditor, slakter eller servitør? Disse - og en rekke andre yrker - kan du sikte deg mot etter å ha gått restaurant- og matfag. 

Hvorfor velge restaurant- og matfag? 

Du lærer

  • om kosthold, næringsmidler og ernæring
  • tilberedning og servering av mat
  • behandling av råvarer, mat og drikke
  • om mattradisjoner
  • om helsefremmende livsstil og hygiene

Du bør være 

  • praktisk anlagt og ha godt håndlag
  • kreativ og nøyaktig
  • serviceinnstilt

Les mer om restaurant- og matfag på vilbli.no

Fag- og timefordeling

Hvorfor velge Senja videregående skole? 

Vi kjennetegnes ved mangfold og har et variert og internasjonalt skolemiljø hvor vi respekterer hverandres verdier og tradisjoner. Elevene hos oss skal mestre gjennom våre sterke faglige tradisjoner innenfor flere fagområder, og ved å ha gode lærere som hjelper elevene å oppnå sine faglige mål. Samhold skapes gjennom at alle tilknyttet skolen har gode relasjoner til hverandre. 

Skolen ligger i naturskjønne omgivelser og gir rike muligheter for friluftsaktiviteter. I nærområdet finnes lysløype, slalombakke, friidrettsanlegg og fotballbaner. Like ved skolen ligger det også en innendørs fotballhall som benyttes til kroppsøving og toppidrett.

Skolen tilbyr to boalternativer for elever ved skolen. Internatet i Finnfjordbotn og hybelhusene på Gibostad. Les mer om internat og hybelhus her. 

Restaurant og matfag holder til i moderne fasiliteter i nybygd avdeling som stod ferdig i 2015. 

Søk skoleplass

Veien videre

Yrkesfaglig opplæring fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning. Les mer på vilbli.no.

Kontaktperson:

 

Bength Hanssen
avd. leder RM

 

E-post

Tlf: 77 85 48 86

Mob: 90 54 12 26