Bilskade, lakk og karosseri
I denne studieretningen lærer du om skadevurdering, reparasjon, konstruksjon, ombygging og lakkering av kjøretøyer. Du kan bli lærling som billakkerer, bilskadereparatør eller chassispåbygger.
Arbeidsmaskiner
Du lærer om vedlikehold og reparasjon av arbeidsmaskiner benyttet i landbruk og anleggsvirksomhet. Opplæringa gir deg praktiske ferdigheter, faglig innsikt og evne til selvstendige vurderinger. Du kan bli lærling som anleggsmaskinmekaniker og landbruksmaskinmekaniker.
Kjøretøy
Du lærer om vedlikehold av kjøretøy for persontransport og godstransport. Det er kryssløp fra vg1 elektro til vg2 kjøretøy. Du kan bli lærling i bilfaget Lette kjøretøy, bilfaget Tunge kjøretøy, Hjulutrustningsfaget, Motorsykkelfaget, Reservedelsfaget og Motormekanikerfaget.
Kjemiprosess
- og laboratoriefag
Kjemiprosess- og laboratoriefaget skal legge grunnlaget for yrkesutøvelse innen prosessindustrien. Prosessindustrien står for en stor del av verdiskapingen i Norge, og omfatter installasjoner for utvinning av olje og gass, petrokjemisk, metallurgisk, kjemisk, farmasøytisk industri, treforedlingsindustri og smoltproduksjon. Programfagene skal bidra til å utvikle kompetente medarbeidere til utvinning og videreforedling av naturresurser. Videre skal programfagene medvirke til bærekraftig utnytting av naturgitte verdier, hvor forebygging av skade på mennesker og natur står sentralt. Programfagene skal fremme helse, miljø, sikkerhet og kvalitet i prosessindustrien. Etter vg2 kan du gå i lære for å bli fagoperatør i kjemisk prosessindustri. Les mer om Kjemiprosess- og laboratoriefag her.
Transport og logistikk
Faget bransjeteknikk gir deg muligheten til å ta truckførerbevis, førerkort KL. B og ADR-bevis (Veitransport av farlig gods). Transport- og logistikkfaget gir deg kunnskaper og ferdigheter innen logistikk, spedisjon og godshåndtering slik at du kan gå ut som lærling i Logistikkoperatørfaget eller i Yrkessjåførfaget.